Leven aan 200% met Biestmilch

Werken, pendelen, studeren, 20 uur en meer trainen per week… Hoe combineer je dat? Die vraag krijg ik regelmatig, en soms begrijp ik het zelf ook niet hoe ik dat doe! Een zeer krappe planning die strikt gevolgd moet worden, is vanzelfsprekend. Dus geen lunchpauze met de collega’s als er ’s middags een looptraining staat, en opstaan met de wekker (soms om 5u20) als er voor het werk mag gezwommen worden. Belangrijk voor mij is om ‘s avonds pas in bed of in de zetel te kruipen als alle dagtaken erop zitten én de voorbereidingen voor de volgende dag getroffen zijn. Zo staat mijn rugzak met werkmateriaal, boterhammetjes en sportkledij ‘s avonds al klaar voor de volgende dag.Naast die strikte planning, zijn er nog vanzelfsprekende dingen als voldoende slapen, gezond eten en jezelf verzorgen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk als je maar weinig kan rusten. Vaak lukt het mij dit langere perioden goed te doen, maar het gebeurt ook dat dit slabbakt en ik vermoeid geraak. Het lastige bij mij is dat ik oververmoeidheid niet voel aankomen. Blijkbaar heb ik zo’n koppig hoofd dat de signalen van mijn lichaam negeert en mij toch de volgende training laat doen. In 2003 en 2006 ben ik erin geslaagd tot pathologisch lage bloedwaarden te geraken. Gaandeweg heb ik ondervonden dat periodieke supplementatie met magnesium en ijzer goed werkt voor mij, maar het sluit oververmoeidheid niet uit.

Sinds ik bij Loïc train, is de periodisering zeer goed en ben ik niet meer in dergelijke oververmoeidheid beland. Maar als er iets bij komt, vaak stress gerelateerd, loert toch die vermoeidheid die niet weg gaat na twee dagen rust. Zo zat ik na Ironman Lanzarote in dergelijke vermoeidheid. De lichte ontgoocheling met het wedstrijdresultaat, de typische ironman decompressie, het toelatingsexamen geneeskunde en de frustratie door een blessure hebben daar ongetwijfeld in mee gespeeld. In ieder geval, ondanks rust en verminderd trainingsvolume en –intensiteit, bleef ik mij moe voelen. Als extraatje kreeg ik er ook nog eens zona (gordelroos) bovenop. De wetenschap is er nog niet uit of dit echt met verminderde weerstand te maken heeft, maar leuk is het in ieder geval niet!

Loïc heeft mij toen Biestmilch aangeraden (http://biestmilch.org) . Ik was eerder sceptisch; wie drinkt er nu het colostrum van een koe, ook al is het samengeperst in kauwtabletten? Maar, baat het niet, dan schaadt het niet, en er zijn al verschillende professionele atleten die dit product gebruiken (of er toch door gesponsord zijn!). Na tien dagen begon ik een significant verschil te merken. Ik voelde mij niet meer moe als ik uit bed kwam. Ik recupereerde sneller van de trainingen. En ik werd niet ziek, zelfs niet met het kwikkel-kwakkelweer in augustus. Ik ben ervan overtuigd dat Biestmilch er mee voor heeft gezorgd dat ik de trainingsblokken voor ironman Wales goed heb verteerd. Het waren zware trainingsblokken, want door de vermoeidheid in juli had ik veel noodzakelijke kilometers niet gedaan. Toch lukte het mij al de trainingen te doen (behalve één zwemtraining, geloof ik), en bovendien energie te vinden om naar de kinesist te gaan, om naar de Ardennen te rijden voor de zware fietstrainingen en om een deadline te halen op het werk!!

Na Ironman Wales ben ik gestopt met mijn dagelijks kauwtabletje, en een week later kreeg ik al een eerste verkoudheid. Sommigen wijten dit aan de ironman decompressie, en ongetwijfeld speelt dat mee, maar ik denk toch dat ik sneller gerecupereerd zou zijn met Biestmilch. Helaas is het een redelijk duur product (ongeveer 2 euro per dag) en kan ik dit dus niet doornemen in off-season. Echter vanaf de trainingen opnieuw serieus worden (één trainingske per dag is niet serieus hè), ga ik opnieuw Biestmilch nemen, want voor mij werkt het!

Dit bericht werd geplaatst in Tips & Tricks. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s