Contractreductie…

Sinds 12 september werk ik 80% op een project en 20% op een vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof is. Samen een voltijds werk dus. Een contractreductie zal voor veel mensen negatief in de oren klinken, maar niet voor mij. Ik heb zelf gevraagd om het contract van 80% te reduceren naar 60% vanaf 1 januari, want het afgelopen najaar ben ik een aantal keer gecrasht. Opnieuw studeren, dat een tien jaar oude droom is (ik weet al tien jaar dat ik helemaal geen ingenieur ben of als ingenieur denk), trainen, pendelen en toch ook nog een beetje die broodnodige rust zoeken… Het lukte niet met een voltijdse betrekking.Dit betekent dus dat ik vanaf januari 80% werk, en vanaf 1 maart 60%. Eind juni, als de examens zijn afgelegd, begin ik als zelfstandige in bijberoep (indoor cycling en aerobics lessen verzorgen) om de eindjes bij elkaar te kunnen blijven knopen. De contractreductie houdt ook in dat het project pas eind december ten einde loopt en niet eind september.

Ik wil, langs deze weg, mijn collega’s, mijn diensthoofd en de promotoren van het project bedanken voor hun vertrouwen. Ik vermoed dat ik deze kans krijg, omdat ik er, ondanks de hectische dagen, toch altijd in slaag om de deadlines te halen, mijn werk goed te doen en altijd kalm, vriendelijk en gemotiveerd te zijn. Mmm, kleine nuance: dat laatste niet altijd, maar wel altijd op de belangrijke momenten!!!

Op dit moment kan ik nog 100% voor de sport kiezen, wat ik beschouw als een korte termijnplan voor de egoist in mij, maar daarnaast werk ik door te studeren aan een lange termijnplan waarmee ik hopelijk ooit andere mensen kan helpen. Zo kan ik volop genieten van de unieke ervaringen die ik het afgelopen jaar heb mogen beleven en ook volgend jaar zal beleven. De combinatie van een korte- en langetermijn plan maakt ook dat het rustig is in mijn hoofd, iets dat ik iedereen toe wens!

Dit bericht werd geplaatst in Extrasportief nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s