Verplichting in Brussel en geslaagde trainingsdag in Tienen!

Net als vorig jaar trommelde Loic ons op om in groep deel te nemen aan de Gaston Roelants loop in het park van Laken. Net als vorig jaar heb ik er niet al te veel van gebakken. Anders dan vorig jaar, had ik me hierop al mentaal voorbereid, gelukkig.Het najaar is voor mij altijd een lastige periode: weinig energie, een aantal kilo te veel, en t gevoel dat de trainingen maar weinig zin hebben. Bovendien ben ik dit najaar eens echt ziek geweest, met twee weken ziekteverlof. Dat is nog nooit gebeurd sinds augustus 2004.

Ondanks de trage tijd (ik liep de 9.35km met een aantal stevige hellingen aan 14.7km/u en werd daarmee 9de vrouw), was het toch nog leuk!

Ik geniet er echt intens van om met de TEAM HAWI trainingsbende op te warmen, te babbelen over vanalles behalve sport, de spanning te voelen stijgen bij de start waarbij de snelle mannen plots weg zijn en vooraan een goede plaats innemen, de loop zelf, het eindsprintje van een kilometer om die naderende vrouw voor te blijven, de babbel achteraf. Helaas kon ik niet blijven voor het loslopen, het moment waarop sommigen onder ons pas echt loskomen na de adrenaline opstoot. Ik sprong na de loop onmiddellijk in mijn auto voor nog twee (familie)feestjes. Kwestie van die extra kilo’s te onderhouden…

Een deel van TEAM HAWI!! Lees meer op http://teamhawi.wordpress.com/

Big smile! In 2012 altijd aan de aankomst, mijn goed voornemen ;-)

Dit verplicht nummer zit er dus gelukkig weer op. Nu komt de tijd dat de dagen langer worden, het energieniveau toeneemt, de motivatie stijgt en de stages eraan komen.

Daags na kerstmis organiseerde Loic ook de jaarlijkse trainingsdag in de buurt van Tienen. Met een groepje van 12 man en vijf fietsen legden we 28km af. Het aantal fietsen werd na anderhalf uur gereduceerd tot vier, wegens een blessure van een van de ateleten. Er werd dus een goed aantal kms gelopen!  De eerste vijf kilometers werden nog mooi aan een tempo onder de 12km/uur afgelegd, maar daarna werd het beoogde tempo van 5’/km in het mooie golvende landschap rond Tienen door een aantal haantjes-de-voorste herleid naar 4’40”/km gemiddeld. Er werd bij momenten dus toch goed doorgelopen.

Na de loop en de douche in Hoegaarden, waarbij de enige vrouw toch wel als derde klaar was :-) !!!, werden we allemaal door Tinneke, Loic, Arthur en Emile uitgenodigd voor een lekkere exotische wortel-appel-curry-soep en een versgebakken boterham met beleg. Dit zijn van die dagen die niet vergeten worden. De goede groepssfeer, de gelijkgestemde zielen en de opgewekte sfeer. Het zorgt allemaal voor een goede dosis vertrouwen, plezier en extra motivatie!

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog, Wedstrijdblog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s