Stage Lanzarote – dag 3

Voila, de interval looptraining zit erop en ik ben tevreden! De training bestond uit een rondje rond de lagune (3km) opwarming, vier versnellingen van 80m, en dan 8*300m voluit met voldoende recup en 500m jog tussen. Achteraf nog een rondje rond de lagune loslopen en enkele oefeningen voor rompstabiliteit. Dat laatste is vooral belangrijk voor Jens, met wat rompstabiliteit extra gaat hij nog harder lopen. Bij de 300’den moest Frederik 5” na mij vertrekken en Jens 10”. T was dus kwestie van die twee snelle mannen voor te blijven of zo goed mogelijk aanklampen als ze mij voorbij kwamen.Loic heeft de opwarming en het loslopen meegedaan, en tijdens de intervallen fantastisch goed gecoacht, want opnieuw heel diep gegaan. De eerste twee intervallen zijn we nog samen aangekomen. De volgende 6 werd ik altijd in de laatste rechte lijn voorbijgesneld. Maar ik ben heel tevreden. Snel lopen is zo mijn ding niet, maar deze 300den heb ik allemaal tussen 54 en 56” gelopen en dat was toch sneller dan de richttijd die Loic mij had meegegeven. T was elke keer een beetje meer sterven, maar daar word je ‘groot en sterk’ van zeker?? Jens is ook super diep gegaan, met elke 300m tussen 43 en 45”. Na t laatste intervalleke zijn Jens en ik er languit bij gaan liggen. Loic zei nog: “Blijven stappen mannen…, maar ik begrijp het wel.” Alsof het vijf seconden nodig had om door te dringen, stonden we gelijktijdig op. Training verteerd!!!??

Hoewel… Een tweetal uur later zaten we alweer op ons fietske voor een kleine twee uur losrijden. Mijn beentjes deden toch een beetje pijn en iets voor halfweg heb ik dan toch maar de powercranks eens vastgezet. Ik heb zelfs in t laatste stuk een gaatje moeten laten op de fiets. Vermoedelijk was dat meer een mentale kwestie, maar als de opdracht ‘losrijden’ luidt, doe ik dat ook, en heb ik geen zin om in wielen te kruipen en dan in extensieve duur te rijden. Gisteren was de opdracht helling op knallen, en dat heb ik toen ook met veel plezier gedaan!

Morgen mogen we rondje eiland rijden in LSD en ED zone, met nadien een off the bike losloopje. En nog iets waarover ik heel tevreden ben: Loic heeft na het bekijken van mijn loopstijl (sinds maart vorig jaar tel ik stapjes en probeer ik midden- of voorvoet te landen), toestemming gegeven om met NEWTON schoenen te lopen. Ik ben daarnet dan maar in de Probike (alweer) een paar flashy roze newton schoenen gaan halen (voor 50 euro minder dan de adviesprijs in Belgie :-) ) en morgen ga ik die eens uittesten!

En nog goed nieuws: Op stage heb ik de kans gekregen om een aantal truitjes en een wedstrijdpakje van ENDURANCE JUNKIE te mogen testen en gebruiken. Ik heb er ondertussen een fiets- en looptraining mee gedaan en ik ben helemaal verkocht. En dat betekent wat, want sinds ik lange afstanden train, ben ik veel meer veeleisend geworden naar goede, passende en wrijvingsloze kledij. Endurance junkie voldoet hier al helemaal aan, en bovendien houdt de sportwol je volledig koel. Een uitgebreider test-review volgt later.

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s