Stage Lanzarote – dag 4, 5 en 6

‘Veel te kort’ en ‘ik wil niet naar koud Belgie’, dat zijn zo de vaakst opspringende gedachten vandaag. Maar soit, we hebben toch een 6-tal dagen goed kunnen trainen, en ik heb eens helemaal kunnen bijslapen en ontspannen. De trend is hopelijk gezet. Wat hebben we nog gedaan de afgelopen drie dagen?Woensdag rondje eiland LSD – ED: 152km in 5u19, waarvan 3u20 met losse powercranks. Mirador de Haria, mirador del rio, timanfaya, nog altijd even mooi! Nadien hebben we nog even losgelopen: 25’ met mijn gewone loopschoenen en 10’ met mijn nieuwe newtons. Een heel verschil, maar ik weet nu al dat ik er heel graag mee ga trainen.

Donderdag was een relatieve rustdag. Die bestond uit twee uur losfietsen met als objectief ONDER de 26km/uur gemiddeld, maar dat is ons niet gelukt ;-) . In de namiddag hadden we een pittige zwemtraining met 8*400m, gevoel lactaat 2. De tijden geven aan dat ik opnieuw het niveau van mijn korte afstandstriatlonperiode (2005-2006) zwem, met als verschil dat ik dit nu met drie zwemtrainingen per week haal in plaats van met zes of zeven. Het gevolg is ook dat ik veel bewuster ben van de techniek en sneller kan bijsturen als ik iets fout doe. ‘s Avonds ben ik dan nog 2 keer 10’ gaan loslopen. Puur genieten van de wind, de warme temperaturen en het zicht op de oceaan.

Vandaag was onze laatste trainingsdag. Voor het ontbijt werd er losgezwommen. Allez, loszwemmen: 2,5km met 5 keer 300m, vertrek 5’ (50m bad), met een beetje zuurstofschuld: voor en na elk keerpunt 3 slagen zonder te ademen. Met de snelheid van mijn keerpunt is dat dus een heel tijdje zonder ademen. Om 10 uur zijn we vertrokken met de fiets voor een iets langer fietstochtje. Famara, Teguise, mirador de Haria nog eens op, langs Tabayesco naar de grote baan aan de kust, U turn en opnieuw langs Tabayesco helemaal naar boven. De Tabayesco klim moest eens gedaan worden voor Jens die hier in november aan de IM 70.3 komt deelnemen. Met een omweg naar beneden gebold en (voor mij) 4u10’ later waren we thuis. Het ging heel goed en ik heb alles met losse power cranks gereden. Vandaag stond er eindelijk ook eens een pak meer wind dan de ‘gewone’ situatie in Lanzarote. Ik was dus helemaal in mijn nopjes, want licht hellend en veel wind, zoals de klim naar Haria, is echt mijn ding. Na het fietsen mocht ik nog 20’ loslopen. Jens en Loic gingen voor 30’, en ik vond dat al niet eerlijk, tot Loic mij eraan herinnerde dat ik zondag een 20km koerske mag lopen: de Hivernales. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven na een stage en vooral na een reisdag van overwegend zitten. Twintig minuten en vier kms later was de stage dus gedaan! Morgenvroeg nog de beentjes loslopen voordat we de vlieger opstappen.

Volgend verslagje: na de hivernales, als ik nog niet aan het verzuipen ben in het werk tegen dan!

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s