Winterkoerskes

Blijkbaar al weer een lange tijd geleden dat ik hier iets gepost heb, maar daarom heb ik niet stilgezeten. Het trainingsvolume wordt stilletjesaan opgedreven, er zijn een aantal deadlines op het werk gehaald, en er werd naar de interessante lessen gegaan (ongeveer de helft). Er werden ook twee wedstrijdjes gelopen.Net als vorig jaar mocht ik deelnemen aan de run & bike van de roeiers in Neder-over-Heembeek en aan de SP&O winterduatlon in Hofstade. En net als vorig jaar kon ik de beide koerskes winnen.

De run & bike heb ik dit jaar samen met Jens Roegiers, een nieuwe atleet in Team Hawi, gelopen. Het parcours bestond uit drie ronden in plaats van twee en werd zo 22 km lang. Door de droogte van de afgelopen weken, lag het er relatief snel bij. Diegene die dit parcours kennen, weten dat het niet eenvoudig is: veel modder, steile hellingen, een zigzag-modderstuk door het bos en lange stukken op heel zachte boomschors. De combinatie Jens als snelle lichte loper, en ikke, als stoemper op de MTB voor de steilere en lastigere stukken, bleek goed te werken. Maar ook mijn lopen ging eindelijk eens tamelijk vlot.

We hebben lang op de tiende plaats gehangen en zelfs even 8ste, maar in de laatste rechte lijn werden we nog voorbij gespurt door een andere Team Hawi-ploeg (Dries Ampe en Jonathan Van Londersele, die de zieke Jan Syryn verving) en twee andere teams. Drie plaatsen verliezen in die laatste 2 minuten deed even zeer. Maar we werden wel met 4 minuten voorsprong eerste in de mixt categorie en dus ook Belgisch kampioen!

Zoals elk jaar was de organisatie heel relaxt, en in orde! Helaas konden mijn voeten net niet in de sjieke loopschoenen die op de prijzentafel lagen, en koos ik dus maar een zonnebril, in de hoop dat er snel nog meer van dat prille lentezonnetje zou te zien zijn. Er waren ook tricolore shirts, t was immers een Belgisch kampioenschap, zij het in een officieuze discipline. Alleen had de organisatie toch kunnen weten dat de vrouw in het mixt team zou verzuipen in een maat Large? Omdat ik het maar stom vind om die trui in mijn kast te laten verslijten, verschijnt er binnenkort een nieuw zoekertje op kapaza of een andere 2dehands site. Misschien een beetje raar, maar ernaar kijken, ga ik niet al te vaak doen! Nagenieten van de wedstrijd en de opgebouwde conditie meenemen naar de belangrijkere wedstrijden later op het seizoen, dát ga ik wel doen.

De week nadien heb ik de winterduatlon van Hofstade gewonnen. 3,1 km lopen – 19,6km MTB – 3.1 km lopen. Spijtig dat het in de tweede ronde (van drie) van het fietsen is beginnen regenen; waardoor ik een beetje gas heb moeten terugnemen. Er stak immers lucht voor droge omstandigheden in mijn banden, en dat betekent schuiven en glijden op modder.

T belangrijkste was echter het lopen. De opdracht luidde: lopen met het mes tussen de tanden! Momenteel kent het lopen ups en vooral veel downs. Serieuze downs waren er op de Relais Givrés en op de Hivernales. Voor beide wedstrijden zijn wel een aantal excuses aan te halen, maar toch, hoopgevend was het niet. De run en bike van de roeiers was gelukkig al veel beter. En ook op deze winterduatlon was het niet slecht. Het eerste lopen voelde heel goed aan, maar ik kon geen tijden vergelijken met vorig jaar, doordat de tijd genoteerd wordt na de wissel (dit jaar 16” sneller). Het tweede lopen was 27” sneller dan vorig jaar, dus dat is toch ongeveer 9” per km sneller, (en vorig jaar woog ik twee kilo minder dan nu….)

Ondertussen is mijn mountainbike op controle geweest, want die moet morgen een laatste keer deze winter werken op de Grand Raid in Nisramont. Dries en ik treden aan als ‘de Hoeken’: we weten al langer dat die er af is bij Dries als die één keer op een MTB zit, en bij mij is die er blijkbaar ook afgevallen als ik mij aan zulke avonturen ga wagen (nooit gedacht of verwacht)!

Verslagje binnenkort op deze blog!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdblog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s