Paas-stage Frejus

Voila, de allerlaatste dag van de laatste stage van het jaar zit erop. Helaas… Ik heb uitgeteld dat het de negende keer was dat ik mee op stage ging met TDL, de Leuvense triatlonclub. En nog steeds verveelt dit niet. Het gebied is ideaal om gevarieerd en mooi te fietsen. Het gezelschap is elk jaar super (met dank aan mijn caravaangenootjes, en de habituees: Nico H, Wim W., Bart B., Bram VDK, Eddy A., Ronny L., Bert A. en alle anderen)! En ook de manier van reizen (met z’n allen in staancaravans op een camping) is voor mij ideaal. Dit jaar viel het weer een beetje tegen, maar erger dan in Belgie was het zeker niet.Ik heb helaas geen enkele foto… Het voelt hier dan ook aan als mijn tweede thuis. Ik zal volgend jaar beter mijn best doen.

Ik heb al mijn trainingen kunnen afwerken, behalve een kort off the bike loopje dat ik niet gezien had in mijn training peaks site, waarna ik onmiddellijk een heel kort mailtje van de coach kreeg met een tip zodat ik dat niet meer kan voor hebben J). Op 14 dagen werd er ongeveer 60 uur getraind, overwegend fietsen. Ik was aangenaam verrast door de manier waarop ik de trainingen verteerde, zeker omdat ik geen tijd heb om te rusten: de helft van de cursus anatomie is ondertussen ook twee keer gestudeerd (anatomie = 10 keer studeren, 11 keer vergeten!!, nog werk aan de winkel dus!!).

Vorig jaar duurde mijn stage hier 8 dagen en is mijn loopniveau tegen het einde van de stage als een pudding in elkaar gezakt. Dit jaar heb ik slechts 1 fietstraining gehad waarin het niet lukte om de gevraagde kwaliteit te doen. Nu ja, t was mijn eigen schuld. De dag ervoor had ik in groep de rit naar Mons gefietst. T moest LSD zijn, maar als die berg daar voor je ligt en je voelt je goed, dan rijd je toch gewoon een beetje harder dan LSD omhoog he. Zeker als je dan eens ne Kurt Wittemans en Bram VDK een beetje pijn kan doen, en maar een beetje terrein moet toegeven op Nico H., Wim W., en Bram VN.

De reden dat het allemaal goed is verlopen, is de heel voorzichtige opbouw deze winter. In mijn ogen, heb ik een slechte winter gehad. Ik ben meer dan anders ziek geweest, heb tien dagen antibiotica moeten nemen en ik schat dat ik gemiddeld tussen november en eind maart 5 uur per week minder dan vorig jaar heb getraind. De paniek sloeg in februari dan ook al eens toe, maar coach kon mij gelukkig gerust stellen. Wel heb ik in verhouding meer gelopen dan vorig jaar. Ik vertrok dus met een klein hartje op stage, maar het fietsen ging gelukkig heel goed; mijn lichaam herrinnert zich duidelijk nog de trainingsarbeid voor IM Wales. De voorzichtige opbouw was een noodzaak door de combinatie voltijds werken tot eind februari en studeren, maar heeft ook een andere reden: het seizoen wordt immers heel lang door deelname aan IM Hawaii. Loic weet in zijn hoofd perfect hoeveel trainingsarbeid ik dit jaar kan verteren en dit moet gespreid worden over februari tot 13 oktober. Bovendien komt er vanaf 15 juli na de examens en de verpleegstage veel tijd vrij en kan ik opnieuw gewoon een dubbel-leven in plaats van een trippel-leven leiden: alleen 60% werken en triatlon. Ik kijk er naar uit!

Vandaag wordt mijn verblijf in Frankrijk afgesloten met een wedstrijdje: de long distance duatlon in Hyeres (10-60-10). Vorig jaar heb ik deze wedstrijd gedaan als eerste dag van de stage, en die gewonnen. T is een leuk koerske met een heel zwaar eerste loopparcours, een colletje in het fietsparcours en een gelukkig vlak tweede loopparcours. Ik weet dat het lastig zal worden: koers lopen met vermoeide benen is altijd een beetje frustrerend. Maar ik ben wel benieuwd naar de reactie van de benen.

Hopelijk vind ik de lock-laces voor mijn loopschoenen nog in de rommel in mijn auto. Anders mag coach nog eens slecht gezind op mij zijn, want dan wordt het nogmaals een koerske met veters knopen, zoals in Douai twee jaar geleden… J (hier word ik nog meermaals aan herinnerd). Sorry coach, tegen de echt belangrijke wedstrijden ben ik in orde met mijn materiaal hoor ;-) . Trouwens, ik rijd met 2 kg zware powercranks aan mijn fiets en zonder wedstrijdwielen. Die minuut om veters te knopen, zal het dan ook niet maken he.

Meer nieuws over de wedstrijd as soon as possible!

Groetjes,

Stefanie

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s