Endurance Junkie!!

Vorig jaar hoorde ik voor ‘t eerst over Endurance Junkie van Sam Gyde (www.samgyde.com). Hij was in de wolken over dit pak van gepatenteerd Sportswool. Het zou niet schuren, je beschermen tegen de zon, je warm houden bij koude temperaturen, droog blijven, niet stinken en voelen alsof je niets aan hebt. Ik geloofde er geen iota van natuurlijk: wie doet er nu een wollen pak aan om een triathlon te doen? (Waarbij ik moest terugdenken aan de wollen kousen gebreid door mijn tante non die ik als kind altijd in mijn bergbottinnen moest dragen:-).)Nu een jaar verder heb ik van Peter Brees van Endurance Junkie de kans gekregen om het Sportswool Tri Suit, de Sportswool Tri Race Shorts en de Sportswool Tri Race Singlet te testen. Ik ben heel veeleisend wat wedstrijdkledij betreft (vraag maar aan mijn clubgenoten!), maar met dit pak zie ik me er nog veel doen.

Mijn eerste Endurance Junkie trainingen waren in februari tijdens de stage in Lanzarote. Ik ben een aantal keer gaan fietsen met het trisuit. Helaas kon ik er alleen de korte trainingen mee doen, omdat er geen grote zakjes op de rug zijn om pomp, reservebandjes, en ander materiaal in te steken. Het is dan ook een wedstrijdpak natuurlijk. De ervaring tijdens het fietsen was heel goed. Het voelt inderdaad aan alsof je niets aan hebt, zo comfortabel zit het. Het zeemvel is goed en geeft nergens wrijving.

Ik heb in Lanzarote ook een zware interval looptraining gedaan met de Tri Race Singlet. Intervaltrainingen zo vroeg op het seizoen, zelfs in Lanzarote, zijn heel tricky wat betreft kledij. Vaak krijg je het te warm vlak na het interval, om dan net voor het volgende intensieve stuk alweer koud te hebben. Gelukkig waren de inspanningen tussen de harde stukken bij deze intervaltraining kort en ook intensief genoeg om geen koud te krijgen. Integendeel, ik kreeg het een klein beetje warm. Ik heb dan eens de test gedaan om de Endurance Junkie singlet uit te doen en alleen in mijn sport topje te lopen. Maar toen kreeg ik pas echt warm! Snel opnieuw mijn Endurance Junkie singlet aan en ik kon weer aangenaam verder … doodgaan ;-) . Het pak houdt je dus inderdaad koel, ook al is het overwegend zwart.

Vorige zondag (15 april) heb ik dan een volledige duathlonwedstrijd gedaan in het Tri Suit, namelijk de duathlon des palmiers in Hyeres. Daginschrijving was gelukkig mogelijk: het weer was immers al twee weken heel onstabiel en ik wou alleen deelnemen als het weer min of meer goed zou zijn. En dat was het ook: min of meer goed. Veel wolken, harde wind, af en toe zon en een paar druppels bovenop de col de babaou. Maar zeker goed genoeg om wedstrijd te doen. En in het Endurance Junkie Tri Suit natuurlijk. Tijdens de wedstrijd was er opnieuw het gevoel dat ik niets aan had. Ik had verwacht dat de korte mouwtjes zouden schuren of mij zouden hinderen tijdens het lopen of het fietsen op mijn tijdritfiets. Maar dat was helemaal niet het geval. Het enige minpuntje dat ik heb gevoeld is dat ik de eerste 5km tijdens het fietsen heel hard naar voor schoof op mijn zadel. Maar na 5km was dat plots over.

Bij de aankomst hoorde ik verschillende atleten zeggen dat ze koud hadden gehad tijdens het fietsen, maar daar heb ik niets van gemerkt. Ook toen de zon er eens goed door kwam bij de tweede run, heb ik niet te warm gehad. Voor deze kwikkel-kwakkel weersomstandigheden was dit wedstrijdpak dus perfect!

Bovendien kunnen de wedstrijdpakken ook bedrukt worden met logo’s van eventuele sponsors en ze zijn mooi en vallen goed op!

Ik hoop dat Endurance Junkie voortwerkt aan een pak waarin ook gezwommen kan worden (met het oog op Hawaii he). En verder kan ik deze kledij gewoon aan iedereen aanraden, zeker aan mensen met een gevoelige huid die gauw last hebben van wrijving.

Dit bericht werd geplaatst in Tips & Tricks en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s