DNS Ironman Lanzarote

Door ziekte ben ik vorige zaterdag niet kunnen starten in de Ironman van Lanzarote. Een stevige sinusitis in combinatie met een bovenste luchtweginfectie hebben me aan de kant gehouden. Het weekend voor de ironman gingen de trainingen al niet goed, voelde ik mij ontzettend moe, en maandagmorgen had ik dan plots hoge koorts. Mijn sportarts en ik hebben nog geprobeerd om de infecties op vijf dagen onder controle te krijgen en even dachten we dat alles nog goed ging komen. Het herstel ging de eerste dagen immers vlot, maar de dag voor de wedstrijd had ik opnieuw koorts, met een duidelijk veto van sportarts en mijn familie als gevolg. Mijn lichaam heeft nog meer tijd nodig om te herstellen. Zelfs vandaag, donderdag na de wedstrijd, ben ik nog altijd aan het hoesten en heb ik nog steeds hoofdpijn.

Het doorhakken van de knoop om niet deel te nemen, was niet moeilijk: het is lang geleden dat ik mij zo belabberd heb gevoeld. In deze toestand een wedstrijd doen, is onverantwoord. Natuurlijk was en is er wel veel verdriet en frustratie van niet te kunnen deelnemen, maar gelukkig heb ik reeds mijn ticket voor Hawaii op zak en krijg ik dus toch nog de kans om dit jaar mee te doen aan een ironman (en wat voor ene!).

Blijven stilstaan heeft geen zin. De focus wordt verlegd naar de wedstrijdjes deze zomer en die ene dag in oktober. In juni worden nog twee examens afgelegd, maar de verpleegstage wordt uitgesteld naar volgend jaar. Vanaf begin juli kan ik dan, naast mijn 60% werk, volop genieten van de tijd om te trainen, te ontspannen en te rusten. Op naar Hawaii dus!

Groetjes,

Stefanie

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog, Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s