De voorbereiding voor Hawaii is begonnen!

Op 1 juli is de voorbereiding voor Hawaii en de tweede seizoenshelft begonnen. Het was niet gemakkelijk om de pech in Lanzarote en de lastige maand juni te verteren, maar ‘tijd doet wonderen’. Ondertussen ben ik eindelijk helemaal genezen, zijn de examens afgelegd en moet ik in september geen herexamens gaan doen!In de voorbereiding voor ironman Lanzarote fietste en liep ik op een zeer goed niveau. En dat ondanks het feit dat ik het heel druk had, sukkelde met verkoudheden en bronchitis, en regelmatig aan mijn trainer heb moeten zeggen dat het volume te hoog lag. Ik trainde tussen begin januari en de Ironman van Lanzarote slechts 16 uur per week gemiddeld. En toch voelde ik me goed en leerden de cijfertjes mij dat de vorm OK zat. Het is heel jammer dat ik dat niveau niet heb kunnen tonen in Lanzarote, La Roche of Butgenbach, drie wedstrijden die mij zouden moeten liggen. Ooit neem ik nog deel aan IM Lanzarote, die wedstrijd is te mooi om met een DNS (2012) en een slechte marathon door een blessure (2011) afscheid te nemen.

Juni heb ik nodig gehad om volledig te genezen en examens af te leggen. Het gevolg is dat de voorbereiding voor Hawaii wordt aangevat met belachelijk weinig trainingsarbeid in de maand juni. In juni fietste, zwom en liep ik maar 21 uur. De laatste twee weken heb ik regelmatig het gevoel gehad dat ik opnieuw van ‘nul’ moest beginnen. Het basistempo zit wel nog redelijk goed, maar de snelheid en de uithouding zijn weg. Mijn vastgeroest lichaam sputterde ook even tegen met een contractuurtje in mijn kuit, een blokkage in mijn nek en een geirriteerde achillespees. Wat nog maar eens aantoont dat, als je zo’n klein beetje minder jong wordt (34 binnenkort…), je moet blijven bewegen. Vandaag voel ik me opnieuw een beetje triatleet, is de rust weergekeerd en mijn lichaam wakker, en wordt er met groeiende motivatie en plezier uitgekeken naar de weg naar IM Hawaii, en naar 13 oktober zelf natuurlijk. Nog exact drie maanden!

Wat ligt er nog zoal op die weg? Op 15 juli neem ik deel aan de 1/3de triathlon in Aarschot. Bij nader inzien mijn allereerste triathlon van het seizoen :-)! Deze wedstrijd geldt als een ‘nulmeting’, want ik zal puur op basisconditie moeten zwemmen, fietsen en lopen (bovendien met 3 kg te veel aan mijn lijf). Op basis van de prestatie (of niet-prestatie ;-)) in Aarschot zal mijn trainer Loic de trainingen voor de komende weken opstellen. Ik weet nu al dat het een lastige koers gaat worden, maar tegelijkertijd kijk ik er ook ontzettend hard naar uit om terug deel uit te maken van de triathlonbende en om een wedstrijd te doen! Ik heb ook heel goede herinneringen aan de plas- en powertriatlon, 4de in de power in 2004 en 2010 (met voetblessure), 1ste in de plas in 2006, en altijd een zeer goede sfeer.

Drie weken later, in de halve van Eupen hoop ik al beter te presteren. Een week later is het clubkampioenschap in Lommel. Daarna houd ik het drie-weken schema aan en switch ik naar zaterdag: 1 september de halve in Gerardmer, 22 september de 111 in Bilzen. Afsluiten gebeurt op 13 oktober in Hawaii.

Over Hawaii volgt binnenkort nog meer nieuws! Houd de blog dus goed in t oog ;-).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De voorbereiding voor Hawaii is begonnen!

  1. Debbie zegt:

    Knallen in Aarschot he… volgens mij kan je zonder veel moeite de overwinning binnenhalen 🙂 ik ben er al niet om je wat tegenstand te bieden, en wie anders zal dat wel doen?? 🙂 Ikzelf hoop in Eupen ook te kunnen starten… en we meet again in Gerardmer (als mijn blessure ooit zal genezen :-s) Succes zondag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s