STATS 2012 en NIEUWJAAR 2013

Nu 2013 begonnen is, wil ik jullie nog even enkele trainingsstatistieken van 2012 meegeven, want ik krijg regelmatig die vraag van ‘hoeveel train jij eigenlijk?’ Ik denk dat de intensiteit en de opbouw naar de laatste 6 weken voor een ironman veel belangrijker zijn dan het volume, maar om op die vraag te kunnen antwoorden, heb ik het toch even opgezocht. Dit was voor mij ook een interessante oefening, want meestal doe ik (zo goed als mogelijk) wat er op mijn schema staat, zonder daar vragen over te stellen. Volume, frequentie, intensiteiten, periodisering en opbouw naar een ironman: dat mag mijn trainer doen (en aan de resultaten en progressie te zien, doet die dat écht goed :-)!).

Het voorjaar werd geteisterd door ziekte (chronische sinusitis en een bronchitis) en een DNS voor ironman Lanzarote door koorts. Op 1 juli werd de voorbereiding op ironman Hawaii gestart, maar ook die bleef niet gespaard van pech: door een voetblessure kon ik een dikke 3 weken niet lopen. Toch lukte het om een goede vorm te bereiken voor ironman Hawaii.

In 2012 werd gemiddeld per week 13u18’ getraind (hierin zitten niet de uren in wedstrijd: ongeveer 29u). In t zwembad 2u48’, op de fiets 7u15’ en lopend 3u05’. De grootste loopbelasting bestond uit een week van 6u09’ in de voorbereiding op IM Lanzarote. Drie weken werden er meer dan 25uur getraind.

Ik kan niet vergelijken met wat andere triatleten doen, maar ik denk dat dit toch een efficiënte tijdsbesteding is geweest om uiteindelijk wereldkampioene te worden in Hawaii ;-)! Toch is een hogere belasting nodig om mijn ambities waar te maken. Daarvoor heb ik in 2013 alvast veel minder extrasportief hooi op mijn vork gestoken, zodat er meer tijd is om te trainen en er vooral ook tijd overblijft voor die belangrijke zaken als rust en blessurepreventie. En zo hoop ik volgend jaar nóg meer plezier te beleven aan onze fantastische sport!

Hierbij wens ik jullie dan ook een GEZOND, LIEFDEVOL en PLEZANT 2013!!

Dit bericht werd geplaatst in Extrasportief nieuws, Trainingsblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s