Tien % extra op de Relais Givrés!

Januari is altijd een lastige maand voor mij: het is koud, het zijn examens en de conditie is op het laagste peil van het jaar. En dan vraag ik me al wel eens af: al dat triathlonnen en studeren, zou ik niet beter een 9 to 5 werken, ’s avonds voor TV hangen en mij eens een lief zoeken… Maar gelukkig is er in januari ook elk jaar de relais givrés in Neder-over-Heembeek: een estafette koers in team van 5, waarbij eerst elke loper apart 8km (2 rondjes) loopt en nadien wordt nog samen één rondje gelopen. Het parcours is hetzelfde als dat van de run & bike in februari (na twee jaar beide koersen ken ik het door en door!), en dus uitdagend met geen meter vlak, veel stroken met modder en boomschors. Nu ja, dit jaar was het sneeuw en ijzel! En daarmee dus 10% extra, want bij elke stap gleden we een stukje weg. Frederik Vandermersch had gelijk dat elk rondje 4 en een halve km was in plaats van 4!

Dit jaar was er door de afwezigheid van de Veldemannen (naar t schijnt +7 kg sinds Hawaii :-)) en van Frederik Sleutel (binnenkort voor de tweede keer papa) geen top team aan de start. Alhoewel er met François Humblet een echte toploper bij was, en Dries Ampe ook zeer hard aan het lopen is. Sam Gydé kwam ook eens meedoen met een winterkoers en heeft ook sterk gelopen ondanks een kuitblessuurtje dat alweer bijna verleden tijd is. Hij vond het zelfs zo plezant dat hij na elke ronde, en dus een keer teveel, door de wisselzone gelopen is ;-)! Verder bestond het team uit Dieter Janssens (Hawaii 2013 ganger nummer 1 door kwalificatie in Wales) en uit Carla, die zo vriendelijk was om ons uit de nood te helpen!

Last minute werd immers beslist dat ik zou lopen voor het tweede team, omdat ik nog maar een maandje opnieuw aan het lopen ben na een achillespeesontsteking, en omdat in de opwarming Carla veel vlotter liep dan mij. Maar dat bleek een foute beslissing te zijn, want ik kon toch een minuut voor haar wisselen. Tja, op dat minuutje ging het niet aankomen dit jaar. Altijd hetzelfde met mij hè: gewoon veel te weinig vertrouwen in mezelf. Idem dito met het veel te ver vanachter vertrekken aan de startlijn en daardoor oponthoud gedurende 1,5km in elke smalle passage. Verdorie toch, volgend jaar zet ik me vooraan! Verder bestond het team uit Danny, Frederik, Sietse en Loïc.

Ik had geen tijden of tempo’s in gedachten want elk jaar zijn de omstandigheden anders. Vorig jaar had ik mij hier serieus opgeblazen in de eerste ronde, en dat wou ik geen twee keer voor hebben. Op dit parcours stil vallen, is immers ongenadig. Maar door het oponthoud aan de start was dat toch al niet mogelijk dit jaar. Ik heb dit jaar ook niet de stok laten vallen, daar was Dries dit jaar t slachtoffer van. Dat komt ervan als je veel te snel loopt! Dus na de file heb ik rustig mijn tempo gezocht en heb ik pacman gespeeld, tot de posities ongeveer vast lagen na een dikke ronde. Vooral in de stukken bergop ging het goed, maar écht diep gaan, zat er vandaag nog niet in. Ook mijn teamgenoten liepen goed en bij het rondje met héél het team bleek dat we een goed homogeen groepje hadden, want we konden nog 7 teams voorbijsteken, terwijl geen enkel ander team ons voorbij stak. Al bij al ben ik zeer tevreden dat ik vandaag 18 km (met 2 keer opwarmen erbij) pijnvrij heb kunnen lopen.

Een goede motivatieboost, een toffe namiddag, een leuk koerske en goed gezelschap. En voila, al de twijfels zijn weer weg! In de volgende voorbereidingswedstrijden eind februari en in maart wil ik al veel beter voor de dag komen en wordt er wél gechronometreerd en voor winst gegaan. Maar eerst nog een helse trainingsloze week met een examen en een cruciale werkvergadering en daarna een stage in Lanzarote van tien dagen waar ik heel hard naar uitkijk. Lanzarote brengt ook mijn allereerste fotoshoot met endurance-Junkie, k ben benieuwd!

Voor info over de uitslagen enzo, zal binnenkort wel een blogje verschijnen op http://teamhawi.org

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog, Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tien % extra op de Relais Givrés!

  1. Pingback: Relais Givrés: resultaten + verslag | Team Hawi's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s