Trainingsstage Lanzarote 2013 of was het een lach-stage?

Voila, de eerste stage van seizoen 2013 zit erop. Tien dagen kon ik mij uitleven op het trainingsparadijs Lanzarote, waar het nog harder waaide en de zon nog meer scheen dan mijn reisgenoten en ik al ooit hadden meegemaakt in februari.
00_wind

De trainingsomstandigheden waren ideaal, de sfeer in de groep was super goed. En zo werd het een stage om nooit te vergeten :-)!

De tien trainingsdagen bestonden uit twee keer een easy dagje gevolgd door vier stevigere trainingsdagen. Omdat ik in de winter nooit veel tijd heb om te trainen, werd er in het eerste blokje niet veel intensiteit of kwaliteit gestoken. In dat eerste blokje van vijf dagen werd 2,5u gezwommen, een dikke 17u gefietst en 1,5 uur gelopen. In het tweede blokje van vier dagen stak wel wat kwaliteit en bleven de tellers steken op 3u50’ zwemmen, 15,5u fietsen en 3u15’ lopen.
20_fiets_1

Een paar dagen voor de stage belde ik nog met mijn trainer Loïc Hélin, en twijfelde ik of een stage wel de moeite zou zijn met slechts een tien-tal uur training per week in de benen sinds half november. Maar zoals zo vaak was mijn schrik ongegrond en wist Loïc perfect welke belasting ik zou aankunnen zonder vermoeid huiswaarts te keren. De trainingen werden dus goed afgewerkt en dag na dag voelde ik me beter en sterker. Op de laatste dag reed ik de snelste en meest comfortabele duurrit en op de voorlaatste dag werkte ik nog een stevige koppeltraining af.

Dat zwemmen, fietsen en lopen zit al op een behoorlijk niveau. Het zwemmen gaat soepeler en sneller dan ooit (dank u al die uren in de turnzaal:-)), in het fietsen heb ik al zeer veel kracht in de benen en mijn basistempo in het lopen is degelijk. Dat niveau zal de komende maanden wat schommelen rond een duidelijk stijgende trend om dan te pieken op de dag van Ironman Texas (18 mei), het eerste grote doel van 2013.

Ik wil langs deze weg ook mijn sponsors bedanken voor het goede materiaal waarmee ik dag in dag uit mag trainen. Vier dagen van de stage bestonden uit een fotoshoot met endurance Junkie. Eigenlijk ben ik veel te verlegen voor fotoshoots, maar de fotograaf maakte zichzelf onzichtbaar en het klik-klik-klik geluid werd al snel genegeerd. Zo werd het ook voor mij een toffe ervaring! De e-J catalogus werd uitgebreid met leuke casual kledij, zeer goede fietsbroeken en fietstruitjes. Ook kon ik tijdens de stage kennismaken met de Oly, het korte afstandspak. Ik denk niet dat ik al ooit iets van zo’n goede kwaliteit heb gedragen. Zwemmen gaat snel in dit pak, lopen voelt aan alsof je niets draagt. De kostprijs van deze kledij is meer dan de moeite waard.
Verder blijf ik met de TESCHNER 703TT rijden, de fiets waarop ik in Hawaii een zeer snelle fietstijd heb neergezet, en waarop ik mij heel goed voel. Sinds december word ik ook gesponsord met schoenen van het Zwitserse kwaliteitsmerk ON (de website is ook de moeite waard!). Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij de beste schoenen zijn om sneller te leren lopen en blessurevrij te blijven. Al deze trainingen worden afgewerkt met sportvoeding van BORN en mijn weerstand blijft op peil met producten van Biestmilch. BEDANKT!

En dan is er natuurlijk ook een dikke merci voor mijn reisgenoten die van deze stage een unieke vakantie hebben gemaakt. Nog nooit heb ik zo hard gelachen en mij zo goed geamuseerd tijdens een stage. En dat zorgt natuurlijk ook voor een snellere recup van de trainingen ;-)!! De eerste en laatste drie dagen waren mijn reisgenoten Lieven (aka Iniesta, aka ‘waar is mijn toupet naartoe?’, aka triatleet), Tom (bescherm je laptop, snel!!), Anita (geen uitdaging gaat ze uit de weg) en Debbie (straffe madam). Debbie kennen jullie wel door verschillende podiumplaatsen (www.debbie-verstraeten.be). De discipline en volharding waarmee zij aan het revalideren is, kan alleen maar respect afdwingen. Ik duim dat de blessure verleden tijd is en dat ze snel terug datgene kan doen wat ze graag doet. Talent genoeg in ieder geval!
25_pdc

De middelste vier dagen werden doorgebracht met zeven andere endurance Junkies: ceo Peter, Hanneke, filmmaker Rob, Andre, Werner, Wouter en fotograaf Peter.
07_ej_compleet
Ook zeer leuke dagen waarop meer dan 4700 foto’s werden getrokken. Momenteel wordt een selectie gemaakt en ben ik, samen met jullie :-), heel benieuwd om het resultaat te zien! Tot dan staan er al een aantal foto’s hier.

De volgende lichtpuntjes in deze lange winter zijn de run & bike in Neder-over-Heembeek op 23 februari en de winterduathlon van Hofstade op 24 februari! Tot dan!

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s