Stage Gran Canaria

Begin februari en de eerste week stage van seizoen 2015 zit er al op. Het was een last minute beslissing om met een aantal vrienden voor een weekje mee naar Gran Canaria te gaan, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Tijdens deze stageweek werd het volume al wat opgevoerd, maar er werd nog geen intensiteit getraind. Er werd op 7 dagen 64km gelopen, 440km gefietst en 21km gezwommen, alles rustig, maar toch al een goed volume, zeker als je weet dat de gemiddeldes op de fiets nooit boven de 25km/u uitkwamen! Het voelt enorm goed aan om een stevige basisconditie te leggen met overwegend rustige trainingen. Snel ben ik nog helemaal niet, maar ik voel me wel elke week iets sterker worden, en ik ben nog steeds gezond en blessurevrij. Luc heeft me beloofd dat de zware weken nog gaan komen, dus ik denk dat ik nog wat ga genieten nu :-).

Foto: Wiet Genie

Foto: Wiet Genie

Ik kende Gran Canaria nog niet, maar ik ben nu grote fan. Eén keer je de drukke kustlijn achter je laat, zijn de landschappen ongelooflijk mooi en afwisselend. Er werd dus regelmatig gestopt om foto’s te nemen.

Foto: Wiet Genie

Foto: Wiet Genie

Er zijn ook veel verschillende wegen, en dat maakt het fietsen heel leuk. Bovendien is het er net een beetje warmer en stabieler weer dan in Lanzarote, dat ander Canarisch eiland, waardoor de winterkledij niet moest bovengehaald worden. Het hoogste punt van het eiland ligt bijna 2000m boven zeeniveau (pico de las nieves waar we de wilde kanarie hebben kunnen spotten), en buiten een golvende kustweg, leiden alle wegen richting dat hoogste punt. Er moet dus veel geklommen worden, zo’n 3000 hoogtemeter voor tochtjes van 120km is er niet abnormaal.

Pico de las nieves, het hoogste punt van het eiland. (Foto: Jonathan Van Londersele)

Pico de las nieves, het hoogste punt van het eiland. (Foto: Jonathan Van Londersele)

Ik was blij de cols rustig te mogen oprijden en met het gezelschap van iemand met hetzelfde niveau zodat er ook tijdens het klimmen wat gebabbeld kon worden. Afdalen blijft een zwart beest voor mij, zeker als de weg er geaccidenteerd bij ligt. Ik weet niet of ik in die afdalingen bibberde van de kou of van de schrik, maar met behulp van mijn magura remmen en volle concentratie op mijn ademhaling, ben ik altijd zonder problemen beneden geraakt.

Rustig de col op! (Foto: Jonathan Van Londersele)

Rustig de col op! (Foto: Jonathan Van Londersele)

Zwemmen gebeurde open lucht in een snel 25m badje en ook voor het lopen zijn er voldoende mogelijkheden. De helft van de trainingen liep ik op een onverharde weg langs een uitgedroogde rivier. De mountainbikers zullen zich misschien hebben afgevraagd wat ik er deed op mijn loopschoenen, maar de tijd vloog voorbij en ik kreeg er gratis proprioceptie-training bij.

Volgende week woensdag vertrek ik voor een langere stage naar Lanzarote. Omdat mijn zomer en najaar zo slecht en hectisch geweest zijn (DNF ironman Frankfurt, DNS ironman Mallorca, longontsteking in augustus, mijn allereerste herexamen ooit!!, mijn vertrek uit team TBB dat ondertussen niet meer bestaat), hebben mijn nieuwe coach, Luc, en ik beslist eerst een écht off season te houden en daarna een stevige basisconditie te leggen. Toch kies ik ook voor een vroege ironman, namelijk Ironman Zuid-Afrika op 29 maart. Erna staat Ironman 70.3 Mallorca op de planning.

Meer nieuws over een paar weken vanuit Lanzarote!

Ik popelend om te vertrekken, haast jullie mannen!

Ik popelend om te vertrekken, haast jullie mannen!

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s