Winst op de kwarttriathlon van Lommel (9 augustus 2015)

Voila, de tweede overwinning van het seizoen is binnen. Met hier een foto van de laatste loopmeters en finish :-).
compositie

Ik stond zonder verwachtingen aan de start. Een kwarttriathlon is immers veel te kort voor mij en ik had net een aantal weken bijna niet gelopen wegens een rare voetblessure. Omdat ik vermoedde dat ik niet zou kunnen lopen, was ik de dag voor de wedstrijd maar een toertocht in de Ardennen gaan rijden: de Pittoresque. 150 mooie kms met een aantal pittige klimmetjes.

Jonathan en ik, synchroon de hellingen op :-)

Jonathan en ik, synchroon de hellingen op 🙂

Bij de opwarming voor de wedstrijd deed mijn voet geen pijn, en begon ik erin te geloven dat ik de wedstrijd zou kunnen uitdoen. Ik was dan ook dolgelukkig aan de start.

Het zwemmen was opnieuw zonder wetsuit, maar gelukkig een start met de mannen. Dat maakt het zwemmen toch een beetje gemakkelijker. Ik was goed weg, maar vond niet onmiddellijk het goede zwemritme. Pas bij het keerpunt begon het vlot te draaien en kon ik wegzwemmen van mijn groepje. Helaas was het voorliggende groepje iets te ver weg. Eens uit het water hoorde ik Hans Cleemput timen: een minuutje verloren op de Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert (die eerder dit jaar Brugge won). Wauw, dat viel goed mee!!

Snel de fiets op en zo hard mogelijk rijden gedurende de 40km. Als lange afstandstriatlete kan ik toch niet meer echt verzuren of mezelf kapotrijden op een 40km, het mag dus een beetje pijn doen in een kwarttriathlon;-). Het ging goed vooruit en na een dikke 10km had ik de minuut op Sandra toegereden. Ik bleef een goed gevoel hebben tijdens de fietsproef en met 2 minuten voorsprong kwam ik van de fiets.

Ondanks de beperkte loopkms zat ik toch redelijk snel in een goed ritme. De papa van Hans, Jef Cleemput, riep me na een 2-tal kms toe dat ik een voorsprong had van 2′ op Sandra. Oei, dacht ik, dat lijkt me niet genoeg. Met de huidige conditie wist ik dat ik een 40’30” – 41′ zou kunnen lopen. Die snelle vrouwen van de korte afstand, die moeten toch zeker een sub 39′-er kunnen lopen?? Een aantal jaar geleden deden nog drie vrouwen dat: Sophie De Groote, Joke en Marjolein. Maar blijkbaar nu dus niet meer, want aan de finish had ik nog 45″ voorsprong op Sandra. De derde plaats ging naar Birgit MassagĂ©, zij heeft wel snelle loopbenen. Dat belooft voor later, als ze nog wat aan haar fietsen werkt!
podium_lommel

Ik heb ook na de wedstrijd verder kunnen genieten. De organisatie van deze triathlon weet haar triatleten te verwennen. Ik mocht aanschuiven aan het buffet in de VIP tent, ik kreeg een grote bos bloemen, een fles bubbels en prijzengeld. De triathlon van Lommel is Ă©Ă©n van de weinige wedstrijden waar het prijzengeld niet gedaald is in vergelijking met 10 jaar geleden. Tja, het is crisis in de sport ook zeker. Bovendien krijg ik ook een gratis inschrijving voor volgend jaar. Als het past in mijn planning, sta ik hier zeker terug aan de start in 2016!

Bekijk zeker ook het filmpje op http://www.lommeltv.be/triatlon-2015-lommel-movie
Van minuut 9:40 tot 10:20 is best wel grappig;-). Tja, die bubbels waren van mij (en van mijn zwemkameraden na de zwemtraining op maandag:-)).
Helaas zie je mij in dat filmpje ook een beetje manken bij het lopen: de voetblessure was duidelijk nog niet over. To be continued…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s