En we zijn vertrokken!

Na vier weken opbouw mocht ik op de natuurloop in Lier al een eerste keer de beentjes losgooien :-). 01_finish_10km_lierDe bedoeling was een lange duurloop van 20km te doen met de middelste 10km wat sneller in wedstrijdsetting.  Het weer was mooi, dus ging ik op de MTB naar Lier. Tijdens de 5km opwarming merkte ik nog een beetje vermoeidheid van twee stevige looptrainingen en een met de helft uitgelopen fietstraining 😉 eerder in de week. Maar ik had veel zin om eens tien km eindelijk wat harder te mogen lopen.

Het parcours van de natuurloop was lastiger dan ik had verwacht. Er stond veel wind die vrij spel kreeg op de open stukken dijk, en er waren ook enkele stukjes lastig onverhard. Maar de afstand was helemaal correct en het aantal deelnemers en niveau zodanig dat er zonder hinder maar toch in kleine groepjes kon gelopen worden. Eigenlijk waren het dus ideale loopcondities. Zeker met mijn nieuwe Saucony schoenen en kledij :-).

De eerste 2km ging ik iets te snel van start. Erna heb ik even moeten recupereren, om vanaf km 5 een goed tempo te kunnen blijven lopen. In 40’47” en als tweede vrouw kwam ik over de meet. Snel een extra vest aan, beetje babbelen en een thee’ke drinken, om daarna nog 5km los te lopen met vrienden en met de MTB naar huis te bollen.

De loopgegevens die ik ’s avonds van mijn nieuwe garmin 920XT (thanks Garmin en team185!!!) haalde, toonden me dat ik niet heel diep had kunnen gaan. De vermoeidheid van de trainingen een paar dagen eerder speelde dan toch nog een beetje mee.

Maar ik ben best tevreden met het resultaat en het was vooral een ongelooflijk leuke dag!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s