Terugblik 2015 inclusief trainingsvolume:-)

In 2015 werd er 865u getraind, goed voor 16u40’ training per week (als ik vereenvoudig naar 52 weken in een jaar). Dit is meer dan in 2012 (12u/week) en 2013 (13u/week), maar nog iets minder dan in 2011 (17u/week). De verdeling over zwemmen, fietsen, lopen was 24%, 54% en 22%, oftewel, 4u zwemmen, 9u fietsen en 3,6u lopen per week (gemiddeld hè).

Naar resultaten toe heb ik enkele mooie overwinningen behaald, zoals winst in La Roche en Lommel, en ben ik vooral tevreden over drie goede halve triathlons met winst in het najaar. Maar ik heb geen enkele volledige triathlon kunnen finishen en dat steekt natuurlijk.

Toch was 2015 een goed jaar. Ik ben geen enkele keer ziek geweest en heb maar één maand niet kunnen lopen door een blessure. Het was het eerste jaar dat ik niet meer de drie dingen combineerde. In 2013 en 2014 was al duidelijk dat dat niet meer ging en er moest dus iets veranderen. De beslissing was niet eenvoudig, de meeste mensen zouden triathlon of studies moeten laten vallen als er twee moeten gekozen worden uit het trio sport – studies – werk. Ook ik heb in de zomer van 2014 even overwogen om de sport te laten vallen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, vanuit dezelfde beweegredenen als ik een aantal jaar geleden begonnen ben met studies geneeskunde. Ik ben dus in januari 2015 gestopt met werken. En ik mis het eigenlijk wel: de collega’s, de voldoening bij het afwerken van een project of taak, of ergens een steentje aan bij te dragen, de structuur in het leven dat werk brengt, de maandelijkse loonbrief. Ik geniet ook hard van het leven nu hoor, maar ik zal ook blij zijn als ik over 2 jaar en 5 maanden opnieuw kan werken. Stoppen met werken was ook alleen maar mogelijk dankzij de steun van mijn ouders (merci papa en mama!), dankzij het feit dat ik geen leningen heb lopen, geen kinderen heb en heel zuinig leef, en dankzij het vooruitzicht op een goed beroep later.

2015 is ook een zoektocht geweest naar een trainer waarmee het klikt en die schema’s opstelt voor mijn constitutie en sterke en zwakke punten. Ik geloof heel hard dat elke trainer goed is voor één bepaald soort atleten, zoals ook elke huisarts goed is voor één bepaald soort patiënten. Het komt erop aan om te blijven zoeken tot je die trainer/huisarts hebt gevonden waarbij je je goed voelt en die je vooruit helpt. Door de zoektocht heb ik in 2015 twee periodes van 5 weken mezelf getraind. Dat was enorm leerrijk en ik raad het iedereen aan om dat eens een tijdje te doen!

Ik kijk heel hard uit naar het komende seizoen. Ik voel dat in 2015 een basis gelegd is waarmee ik nog twee seizoenen verder kan. Bedankt 2015, op naar 2016!

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s