Winst BK crossduathlon!

Zondag ben ik in Retie Belgisch kampioene crossduathlon geworden. De wedstrijd bestond uit 4km lopen, 24km MTB en opnieuw 4km lopen op een snel parcours. Het lopen was voor de helft op asfalt en voor de helft door bos en veld. In het fietsparcours zaten lange stukken rechtdoor op onverharde wegen en enkele stroken technische single tracks met veel bochten en korte hellingen.

retie2016_podium

Op papier ging het moeilijk worden om hier te winnen. Het lopen is in de triathlon immers mijn zwakste discipline en ik ben geen specialiste in het mountainbiken. Bovendien is mijn materiaal top voor de lange afstandstriathlon, maar voor deze wedstrijd moest ik het doen met een 26” en zware mountainbike. Ik ging er echter alles aan doen om het mijn concurrentes zo lastig mogelijk te maken!

Na het eerste lopen had ik maar een achterstand van 20”. Op het einde van de eerste ronde fietsen was die, ietwat verrassend, al weggewerkt. Door de inspanning maakte ik in de tweede ronde enorm veel stuurfouten, maar gelukkig ging het allemaal terug veel beter in de derde ronde en kon ik mijn voorsprong uitbouwen. De benen voelden nog goed na de wissel en omdat ik niet wist hoeveel voorsprong ik had, heb ik zo snel ik nog kon gelopen. De laatste 100’den meters op het voetbalveld waren puur genieten!

Na de wedstrijd moest ik even gaan zitten. Zo diep gaan is voor een lange afstandstriatlete serieus uit de comfortzone gaan, maar als intensieve prikkel kan dit wel tellen!

Ondertussen ben ik al een paar dagen aan het nagenieten, ook al doen mijn spieren nog altijd een beetje pijn. Ik ben super blij met de tricolore trui, de conditie (half maart nog maar!), en het verloop van de wedstrijd zondag. Nu ga ik enkele weken doortrainen om dan in april mijn eerste triathlon van het seizoen te doen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s