Voorjaar 2017 – door Stefanie

De leukste triathlonactiviteit dit voorjaar was ongetwijfeld het teamweekend in Butgenbach. Sinds dit jaar ben ik lid van Team Veldeman en de Dendermondse club 3MD (www.3md.be), waar VRIENDSCHAP, WEDERZIJDS RESPECT en AMBITIE centraal staan. Het eerste clubweekend van 24 tot 26 maart was in ieder geval zeer geslaagd. Er werd kei hard getraind, veel gelachen en nieuwe vriendschappen gesmeed of oude opgerakeld! Bedankt Team Veldeman voor het leuke weekend en om erbij te mogen horen!

01_trainingsweekend

In maart stonden de crossduathlons van Trier (Duitsland) en in Geel (tevens BK) op het programma. Ik won ze allebei en daar ben ik blij mee. Twee totaal verschillende parcoursen: in Trier kon ik, zoals gewoonlijk, het verschil maken in het fietsen. Drie keer fietsten we een berg op en af, zeer leuk en een uitdaging om ook in de laatste ronde nog vlot naar boven te rijden. In Geel kon ik gelukkig in het eerste lopen al een minuutje voorsprong nemen, want het fietsen was echt niet mijn ding. In de wei en op een zandberg werd het eerder een cyclocross dan mountainbike parcours, en ik liet dan ook veel steken (en mezelf een paar keer) vallen. Lees zeker ook de blog van Seppe Odeyn over deze wedstrijd! Maar soit, nog eens een Belgische titel op zak, dus zeker een goed begin! En mijn neefjes ook content 🙂

Frank deed na een aanslepende Achillespeesblessure als testje mee aan de sprinttriathlon in Zaventem op 23 april, en pakte onmiddellijk zijn eerste overwinning bij de heren +50. Zoals verwacht ging het lopen nog niet zoals het hoort, maar het zwemmen en fietsen waren wel al op ‘lente’ niveau. Rustig verder opbouwen nu naar het langere werk!

01_zaventem

Samen namen we begin mei ook deel aan de Bike&Run Leuven – LouvainLaNeuve. Een heel mooi parcours van 34 km legden we samen en met één fiets af in 2u3minuten. Tweede bij de gemengde teams, 24ste overall van de 247 teams en vooral een zeer goede snelheidstraining in de benen!

Dit voorjaar kon ik  maar één keer op stage, maar het werd wel een zeer leuke stage. Met Frank, zijn zoon en een vriend trokken we de eerste week van de paasvakantie naar Empuriabrava, een trainingsparadijs. Doordat Frank en ik dit jaar maar één keer in piekvorm willen zijn, werd er vooral aan de basisconditie gewerkt: kilometers en kilometers fietsen en lopen. Het weer was mooi, het gezelschap goed, de week te kort!

Nu komt er een periode met wedstrijden aan, te beginnen met Bilzen op 14 mei en Belfort in de Vogezen op 27 mei. Meer nieuws later! En bekijk ook zeker onze twitter eens (@stefanieadam3 en @FrankKiveryn).

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog, Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s