1/2 triathlon Belfort (Frankrijk) – door Frank & Stefanie

belfort 001

Belfort 02

Zaterdag 27 Mei, ‘½ Triathlon Belfort’  – door Frank

Een lang weekend , een wedstrijd , een mooie omgeving , mooi weer dus ideaal voor lang weekendje Vogezen :-).
We hadden een toffe chalet gehuurd in het dorpje Masevaux , ongeveer 20km van Belfort. Een rustige plek, dus ideaal voor de race.
Dan de race, tja ik kan eigenlijk heel kort zijn, ik was gewoon niet goed genoeg, geen fut, geen kracht, ik dacht echt aan stoppen.
Het zwemmen in het mooie ‘Lac du Malsaucy‘ ging nog. Door het warme weer was het zalig zwemmen, alleen de start was minder: vlieg maar eens met 700 man het water in, veel plezier heb je er dan niet aan, en dan is het nog te hopen om er zonder slag of stoot uit te komen.
De fiets op en toen voelde ik al dat het niets ging worden. Wat was dat, ‘t ging voor geen meter vooruit. Tja, gewoon uitfietsen en we zien wel. Ik moet wel zeggen dat het een heel mooi parkoers is, zeker met de beklimming (en vooral de afdalingJ) van de Ballon d’Alsace. Wisselzone 2 lag aan de citadelle met zijn leeuw, een heel mooi kader. Na het fietsen die loopschoenen aan en toen dacht ik echt aan stoppen. Het was eerder joggen dan lopen, maar na 3km kwam ik Stefanie tegen die al bijna één ronde van de twee gedaan had , en het toffe was: er reed een fietser bij met 1re femme J . Waauw, ik dacht niet meer aan mijn race! Na even te supporteren, toch maar verder en mijn race gewoon uitgejogd. Stefanie had het toch niet leuk gevonden als ik had opgegeven. Het loopparkoers was ook heel mooi: even door ‘t stad langs de terrasjes, een beetje verder de natuur in en rond een meer. Eindelijk die finish. Diep ontgoocheld, ik heb nog nooit met zo’n slecht gevoel een halve triathlon gedaan. Ik moet wel zeggen dat er aan en rond de finish veel sfeer was, tof. Spijtig van mijn mindere prestatie, maar ik heb wel heel hard van mijn lang weekend Vogezen genoten! 🙂 Haja, bijna vergeten, ik was 107de van de 700 atleten 🙂

Belfort 01

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s