Een weekendje racen – door Frank & Stefanie

Zondag 04/06/2017 SWIKE ( Swim 2500m & Bike 80km ) in Harelbeke door Frank .

Deze race stond als eerste in mijn agenda ‘ Tricoo’s Swike ‘. Omdat ik gekwetst was en niet kon lopen was dit een mooi alternatief , een mens moet iets doen hé :-).
Na de teleurstelling vorige week in ½ tri Belfort voelde ik me al beter , afwachten dus hoe het zou gaan.
We waren met 110 man/vrouw  aan de start. Het zwemmen is nog steeds mijn slechtste onderdeel , ik zal het nooit degelijk kunnen en dit ondanks de vele uren in het zwembad waar het gevoel beter was deze winter, maar dit komt er blijkbaar niet uit tijdens een wedstrijd. Ondertussen maak ik me er ook niet meer druk in. Hoeveelste uit het water ? ongeveer halfweg deelnemersveld .
De fiets op en dit ging al wat beter , nog geen 100% maar wel met een goed gevoel. Ik kon die 80km mijn tempo houden en had geen verval, dus ik ben wel tevreden met mijn race :-)!

Uitslag : 28ste in 2:58:30 en 3de +50

frank_fiets_ok

Weekendje racen – door Stefanie

Het weekend van 3 en 4 juni stonden twee wedstrijden op mijn programma. Zaterdag won ik de kwarttriathlon van Lacs de l’eau d’heure, één van de mooiste kwarttriathlons van het land, en met drie maal de beklimming van de kleine poggio, ook één van de zwaarste. Spijtig dat ik deze wedstrijd pas vorig jaar leerde kennen. Toen verloor ik de wedstrijd door een hamstring kramp tijdens het lopen. Dit jaar vertrok ik met de gedachte om tweede te worden. Immers, Katrien Verstuyft deed ook mee. Ik was wel benieuwd of ik mijn achterstand na het zwemmen (een 2-tal minuten??) zou kunnen goedmaken op de fiets! Eens het startschot gegeven, voelde ik onmiddellijk dat ik veel beter zat dan de week ervoor in Belfort. Met 1’40” achterstand op Katrien en 1’10” op een groepje van 4 kwam ik uit het water. Ik hoorde de speaker nog net zeggen dat Katrien met een platte tube in de wisselzone stond. Zo jammer voor haar, en vooral ook jammer dat ze geen reservemateriaal mee had. Zelfs met het herstellen van een platte band zou ze hier winnen! Het fietsen ging heel vlot, maar ik hield me wat in, denkend aan de kramp van het jaar voordien. Met een fietstijd één seconde trager dan vorig jaar, is me dat maar net gelukt ;-). Met een voorsprong van 4’30” sprong ik van mijn fiets en deed ik mijn loopschoenen aan. Oef, het loopgevoel zat onmiddellijk goed. En er was geen enkel teken van opkomende krampen. Ik had niet alleen een geruststellende voorsprong op de tweede vrouw, maar ook op de eerste man! Ik kon dus misschien ook de battle of the sexes winnen!! Ik heb er echt alles uitgehaald, en met meer dan 3 minuten voorsprong op de tweede vrouw en 1’30” op de eerste man won ik zo voor het eerst de kwarttriathlon van Lacs de l’eau d’heure!

 

Zondag was het dan de beurt aan de ‘swike’, geen triathlon, maar een zwem-fiets wedstrijd (2.5km-80km) waar Frank zich voor had ingeschreven toen hij nog met zijn achillespeesblessure zat. Omdat ik nog altijd veel liever deelneem dan supporter, ben ik ook maar gestart.
Over mijn wedstrijd ga ik redelijk kort zijn. Ik werd tweede bij de vrouwen, maar naar mijn gevoel had er een overwinning in gezeten als het stayergedrag beter werd gecontroleerd. Anyway, het was een ongelooflijk leuk en sportief weekend! En zeker eentje waar ik sterker ben uitgekomen.

stef_fiets_ok

Dit bericht werd geplaatst in Trainingsblog, Uncategorized, Wedstrijdblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s