17 juni: Caveman te Kanne, wat een mooie en uitdagende wedstrijd! – door Stefanie

Afstanden: 1200m zwemmen in het Albertkanaal – 60km fietsen met 3x Slingerberg – 13km lopen op een zeer uitdagend parcours!

Vandaag deden Frank en ik ons laatste wedstrijdje van deel 1 van het seizoen. Vanaf nu komt de focus te liggen op het langere werk en zal er in de weekends vooral getraind worden. Ik won de wedstrijd bij de vrouwen en Frank werd knap 2de bij de heren 50+ en vooral: hij had eindelijk opnieuw een goed gevoel! De virale infectie die we na de triathlon van Belfort in zijn bloed gevonden hebben, lijkt nu wel helemaal voorbij.

Sfeerbeelden: https://vimeo.com/222097810

Tijdens het zwemmen klampte ik zo lang mogelijk aan bij Sandra. Met een achterstand van 11” kroop ik uit het Albertkanaal. In Lacs de l’eau ‘d Heure verloor ik nog meer dan een minuut, dus hier was ik heel tevreden mee. Na wat geklungel met mijn fietsschoenen (immers, de Slingerberg werd ons al na 100m voorgeschoteld), vond ik snel mijn ritme bergop. Op het vals plat stukje bovenaan kon ik Sandra voorbij steken, schakelde ik een paar tanden groter en reed ik weg. Het was een mooi fietsparcours met de Slingerberg en stukken langs het kanaal. Op het einde van het fietsen had  ik een voorsprong van 7 minuten op Marjolein Truyers. Ai, dacht ik, als ik maar niet te hard gefietst heb! Maar het loopgevoel zat eigenlijk redelijk goed van in t begin. Ik had wel niet verwacht dat het parcours zo uitdagend (en dus ook plezant) ging zijn!!! In elke ronde mochten we 300m door de mergelgrotten lopen (zie de website van sportevents.be voor enkele sfeerbeelden). Van 25 graden buitentemperatuur, hopla, naar 13 graden in de grotten. De truuk met de zonnebril om de ogen sneller te laten aanpassen aan het donker, werkte zeer goed. Eén keer uit de grot, volgde bijna onmiddellijk een trap tot bovenop de brug over het Albertkanaal. Aan de overkant van het kanaal offroad kei steil naar beneden, om dan eindelijk voor even een goed tempo te zoeken op een vlakke asfalt langs het kanaal. Vier minuten verder was het echter opnieuw klimmen over een kiezelpad en vervolgens door de velden naar beneden. Nog één keer over de hoge brug om dan terug aan de wisselzone uit te komen. Oef. Eén ronde gedaan, nog twee te gaan!! In Lacs de l’eau d’heure kon ik blijven pushen tot het einde. Vandaag ging dit minder goed en was mijn derde ronde een minuut trager dan mijn eerste. Misschien de vermoeidheid na het drukke programma van de afgelopen weken? Toch iets te snel gefietst? Is 7 minuten voorsprong te comfortabel of kwam het doordat er geen battle of the sexes was?  Soit, met een voorsprong van bijna 6 minuten werd ik eerste vrouw en 30ste algemeen in 2u45’41”.
Voor alle triatleten die houden van een beetje uitdaging, is deze wedstrijd echt wel een aanrader!

De veteranen en dus ook Frank mochten 20’ na ons het water in. En ongelooflijk, het zwemmen ging super goed bij Frank. “Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik kwam samen met Jan Van De Poel uit het water, dat is mij nog nooit gelukt!”. Nu ja, ik weet wel hoe hij het gedaan heeft: van één week plonsen in het bad naar drie keer per week een gestructureerd zwemprogramma afwerken, dat moet toch iets van verschil geven hè. Ook in het fietsen vond hij onmiddellijk het goede gevoel en kon hij 60km het gewenste tempo aanhouden. Het eerste deel reed hij in de buurt van Jan en hoorde hij iemand naar Jan roepen dat die eerste 50+ hing. Dat geeft moed natuurlijk, en in de laatste ronde kon Frank zelfs een beetje wegrijden van Jan. In het lopen is hij voorzichtig vertrokken, en dat tempo kon hij gemakkelijk lopen tot het einde. Misschien iets te voorzichtig vertrokken? Met een grote smile liep hij over de finish: “Yesss, eindelijk opnieuw het goede race-gevoel!” Helaas heeft een andere 50+er hem nog voorbij gestoken in het lopen. En zo kwam het podium bij de heren 50+ op ongeveer 3 minuten van elkaar aan de finish. Wat als…. deze wedstrijd apart zou verlopen?? Frank’s resultaat: 45ste algemeen in 2u51’07”.

De volgende wedstrijd voor Frank is de halve triathlon in Klazienaveen op 16 juli. Voor mij wordt de volgende wedstrijd de Nisraman op 23 juli.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s