Ironman Vichy – door Frank

Eindelijk was het zover, want een heel jaar in functie van deze wedstrijd is fysiek en mentaal soms zwaar, zeker voor mij omdat dit redelijk laat beslist werd .

We hadden via airbnb een appartementje gehuurd een 20km van Vichy in het dorpje Saint Gérand le Puy wat een goede keuze was: beetje weg van al dat Ironman gedoe, Vichy omgetoverd in een Ironman dorp, neen beter ergens rustiger.

Wat doe je de dagen ervoor, beetje los fietsen , rusten , beetje los zwemmen , rusten , loslopen , rusten , …………………… en opletten wat je eet en drinkt. Ik voelde wel dat alles goed kwam, ik was er klaar voor. Allee voor zover je kan klaar zijn om een hele triathlon te racen 🙂

Racedag , tja eerder  raceweekend want op zaterdag moet je alles al klaar zetten , fiets check in , loop en fiets bag op zijn plaats, de stress is voelbaar!

Om 4u de wekker om te eten  + een Monster energy.  Yep, ik hou me er al jaren aan: voor een race hoort dit erbij :-), dan richting Vichy.

Fiets nazien, laat ons zeggen volhangen met rommel die je moet meesleuren , veel eten & drinken! Meer dan 1500 atleten die zich klaarmaken voor hun belangrijke race. Yes, we zijn er klaar voor en ik ga naar de box met de zwemtijd die ik denk te kunnen zwemmen. Mijn eerste ironman sinds jaren, maar ik vind het wel positief dat het met een rolling start is. Super gewoon, want het zwemmen is veel ontspannender (achteraf iets te ontspannend als je mijn tijd ziet ;-)).

Na een zwak zwemnummer naar mijn fiets, shit achterband staat plat, neen waarom nu??, even een serieuze ontgoocheling. Ik begin mijn bandje te vervangen. Als je op de uitslag ziet, heb ik een wissel van 12min, wie doet trager? Soit, weg voor 180km fietsen, het eerste uur ging dit steeds door mijn hoofd: plat, nu in deze race, en zonder reservebandje dus er mocht niets meer gebeuren. Maar dan kwam ik in de flow van de race: ik ga uitdoen. Ik dacht al niet meer aan een goeie eindtijd maar enkel uitdoen. Zonde na al die voorbereiding. Uiteindelijk nog een mooie fietstijd van 5:12u kunnen neerzetten en het ging heel soepel.

Nu nog een marathon ( 4 rondjes van 10,5km ) in de warmte. Jaja ondertussen brandde de zon en was het 38°C, maar ik kon mooi mijn tempo beginnen lopen. Onderweg goed eten /drinken en zeker niet stappen. Dit ging goed maar de laatste ronde was het beste eraf en moest ik stappen in de bevoorradingszone. Dan kwam ik dichter bij de finish en de laatste 500m:  een mensenmassa die je naar de finish roept.  Waauw kippevel! Dat moet je een ironman toch wel meegeven , die sfeer, super gewoon, de finish over , die medaille rond je nek…. I did it. Toch even van genieten maar in mijn achterhoofd was er toch nog een kleine teleurstelling: een lekke band.

Ondertussen wist ik dat Stefanie gewonnen had bij de dames en ze stond me in de recovery op te wachten. Toen ze me stevig vastnam , werd ik toch even emotioneel. Awel dit was het beste moment van de dag 🙂

Nu de cijfertjes :

Zwem: 1:17:41  –  fiets: 5:12:44  –  loop: 3:51:23  –  Totaal: 10:36:30

Vichy_frank

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s