Voorjaarswedstrijden

Het is hier even stil geweest, maar ik heb het ongelooflijk druk gehad: onze eetdag, enkele examens, veel opdrachten en zware stages, en oh ja, tussendoor ook een (veel te) weinig trainen…. Vandaag eindelijk tijd gehad om een beetje te vertellen over onze voorjaarswedstrijden.

Begin maart deden Frank, Troy en ik  de dubbel crossduathlon Trier op 4 maart en BK crossduathlon Retie op 11 maart.  Trier is een leuke winterwedstrijd. Het mountainbiken is niet technisch, maar wel zwaar met 3 beklimmingen. Ook het lopen is uitdagend met enkele hellingen en trappen. De afstanden (5-24-2,5) zijn ook ideaal zo vroeg op het jaar. In tegenstelling tot vorig jaar was het nu wel nog winter: op zaterdag lag er nog 10cm sneeuw, op zondag was het een modderbrij en vooral ongelooflijk koud. Ik heb nog nooit zo lang op bevroren voeten gelopen na het fietsen :-). Ook de fiets werd elke ronde iets zwaarder! Gelukkig zit het onderhoud en kuisen van de fietsen niet in mijn takenpakket thuis :-). Ik won de wedstrijd bij de vrouwen met 5 minuten voorsprong. Troy deed een enorm goede wedstrijd en werd tweede bij de U23. Frank deed, zoals verwacht, een mindere wedstrijd, maar heeft, ook zoals verwacht, er wel van genoten :-).

De week nadien stond het BK crossduathlon op onze planning. We waren alle drie nog niet gerecupereerd van de zware en koude wedstrijd in Trier, maar bij mij had dit het minste effect op mijn prestatie. Ik won de wedstrijd met een mooie voorsprong, al moet er bij gezegd worden dat van de drie laatste edities van het BK crossduathlon dit de editie met de minste tegenstand was. Ik ben vooral ook tevreden met mijn nieuwe MTB. Eindelijk een 29’er en een MTB waarop ik echt goed zit. Het lukt me nu toch iets beter om bochten te nemen en ik durf meer risico’s nemen. Echt goed zal ik nooit kunnen MTB’en, maar het is wel al een pak plezanter geworden.
Troy en Frank hadden geen goede dag, vermoedelijk zat de wedstrijd in Trier nog te hard in de benen.

Op 22 april deden Troy en Frank hun eerst crosstriathlon. Frank vertelt:

22/04 Triathlon Vert des Fagnes

Voila, seizoen 2018 is nu echt begonnen. Ik heb lang een mindere periode gehad door de twee volledige triathlons in drie maanden vorig najaar. Maar de trainingen beginnen terug goed te gaan en vandaag was mijn eerste triathlonwedstrijd: de offroad triathlon in Spa (500m/ 23km MTB / 5km offroad lopen).

Zaterdagochtend vroeg vertrokken we al. Eerst Stefanie afzetten in het ziekenhuis van Pellenberg waar ze (alweer) een dag opleiding had. Troy en ik konden op zaterdag nog het fietsparcours verkennen: een heel lange klim, snelle afdaling, niet te technisch, en maar op enkele plaatsen een beetje modder. Toch wel een zwaar en pittig parcours. ’s Avonds dan ons typisch pre-race avondeten van rijst, broccoli en kip (of zalm) en nog snel Stefanie ophalen aan het treinstation van Verviers.

Zondagochtend werden Stefanie en ik verwend met een stevig ontbijt klaargemaakt door Troy, thanks :-)!!  Stefanie vertrok dan al snel voor een iets langere fietstocht en wij weg richting race, mooi op tijd om ons rustig klaar te maken .

We startten om 13u50 in reeks 5 waarin de organisatie alle favorieten had gezet, met Troy, Joeri Deleebeeck, Tim van Daele en andere snelle mannen. Yep, ik stond daar ook tussen, maar t zal eerder zijn door onze vraag om in dezelfde reeks te zitten ;-). De 500m zwemmen ging goed. Ik stapte na ongeveer 7min30s uit het zwembad. Op de mountainbike voelde ik me goed en kon ik heel de tijd blijven duwen. Het lopen bestond uit twee rondjes van 2,5km, in elk rondje wat hellingen en quasi alles offroad. De eerste ronde ging nog heel goed maar in de tweede ronde kreeg ik het lastig. Ik moest even het tempo wat laten zakken, maar gelukkig was het op het einde vooral bergaf en was de finish er al snel :-).

Uitslag: Algemeen 16de en 1ste H50+

Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en ik voel me sterker en sneller worden. Volgende zaterdag sta ik aan de start van een 3uurs mountainbike wedstrijd. Nu een weekje rustig aan en recupereren.

Gr, Frank

Vandaag, 28 april, startte Frank in een 3-uurs MTB wedstrijd in Heist-op-den-berg ten voordele van Kom op tegen kanker.

Het parkoers bestond uit rondjes van ongeveer 2,5km op en rond het Bergbos en dus hier ook weer pittig. Aan de start stonden een 50 tal ploegen van 2 of 3 man en 40 solo rijders waaronder Frank. 😊

Hij werd algemeen 23ste (met de ploegen) en 5de solo H+40 en was heel tevreden met zijn training! 😊

IMG-20180428-WA0003

Onze volgende wedstrijden zijn voor mij Bilzen 111 op 13 mei en voor Frank een crosstriathlon op 27 mei.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s