BK crosstriathlon: 3de! (Frank)

8/7/2018 – BK cross triathlon Oudenaarde

Na een teleurstellende XTerra Namen ( ziek ) was de motivatie er terug om een degelijk BK te doen.
Specifieke voorbereidingen via trainingen op de mijnterril van Beringen, offroad parcours in Terhagen, MTB Toertocht Oud-Heverlee en ook kilometers maken op de TT fiets.

Op zaterdag trokken we al naar Oudenaarde om rustig een deel van het fietsparkoers te verkennen. We overnachtten in een trekkershutje op de camping in Kluisbergen.
Zondag ochtend op tijd opstaan , goed ontbijt met bokes confituur en pannenkoeken, en koffie natuurlijk. Ik voelde me veel beter dan 4 weken geleden, en had voor de wedstrijd al lachend gezegd dat podium het doel was 😉 !

Normaal was de start om 11u maar omdat er geen redders waren, werd de start uitgesteld tot 11:45u. Ondertussen was het al vollenbak zon, dus probeerden we in de schaduw te zitten. Niet leuk dat wachten, en eigenlijk een eerste negatief punt voor de organisatie die nog een aantal steken zou laten vallen.

start

Eens in het water, was het wel zalig. De temperatuur was zeker 25° en dus een zwembeurt zonder wetsuit. Toch ging het redelijk goed, ik kwam niet vermoeid en redelijk goed uit het water.
exit_zwem

De wisselzone lag 500m verderop, amai, dat was een eindje lopen. De MTB op voor een 34km pittig rondje met de koppenberg erin. Redelijk snel in het begin hoorde ik mijn achterband deels afgaan. Gelukkig deed het produkt in mijn tubeless banden zijn werk en kon ik met een halve platte band richting Koppenberg verder rijden. Een paar keer heb ik de velg van mijn wiel op de beton of kasseien horen knallen, maar gelukkig zonder zware gevolgen! Volgende keer toch maar een CO2 bommeke meenemen.

Ik had een goed gevoel en dacht steeds: ‘niet opblazen want het lopen komt er nog aan’. Bij de start van het lopen (11km relatief vlakke trail loop in twee ronden), riep Stefanie dat de eerste en de tweede in mijn leeftijdscategorie juist voor mij weg waren!
Loop
De warmte (tot 30 graden) begon toch door te wegen maar ik kon direct een mooi tempo lopen. Na de eerste ronde kwam ik als 2de door. Maar in de tweede ronde zo ongeveer op kilometer 8 à 9, kreeg ik mijn klopje: de benen wilde niet meer mee. De laatste kilometers waren afzien en doorbijten. Echt lopen was het niet meer en helaas heeft iemand van mijn leeftijdscategorie me daar nog voorbij gelopen. Ik kwam als 3de 50+ binnen en mag hier zeker tevreden over zijn. Mijn doel ‘podium’ gehaald  🙂
podium

Uitslag : alg 23ste en 3de 50+

Tijden :  16:54 / 1:26 / 51:08 = 2:38:52

Voila nu eerst een weekje recupereren. Daarna volgt de voorbereiding op XTerra Polen (12/8) en XTerra Duitsland (19/8). Tussendoor waarschijnlijk nog een kwarttriathlon en een 3uurs MTB wedstrijd.

Gr,
Frank

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s