XTerra Namen (Frank)

Eerste grote wedstrijd van het jaar op zondag 9/6/2018: de Xterra Belgium 🙂

Een super mooie en heel zware wedstrijd op de ‘Citadel van Namen’ met ongeveer 700 atleten aan de start .

Afstanden : 1500m zwemmen in de Maas / 38km met +1000hm op MTB / 10km trail loop met 350Hm. Pittig mag je dit zeker noemen!

Na een weekje taper dacht ik er klaar voor te zijn maar mijn lichaam besliste er anders over, diarree en een leeg gevoel maakten er een zware dag van.

Tijdens de opwarming zei ik al tegen Stefanie: ‘neen dit wordt niet mijn dagje!’

Het zwemmen ging nog, maar ja zwemmen is nu éénmaal niet mijn ding en ik ben er ook niet mee bezig om hier nog veel progressie te maken. Dan de MTB op klimmen naar de citadel en daar kon het beginnen: 2 rondjes met steile klimmen en pittige afdalingen, op het einde een afdaling langs het downhill parcours, waauw, fantastisch ;-)! Ronde 1 ging nog redelijk goed maar tijdens ronde 2 kreeg ik buikkrampen en voelde ik me leeg lopen. Tijdens het lopen werd het nog erger, buikkrampen, moeten wandelen en 2 keer de bosjes in. Ik dacht regelmatig aan stoppen maar ja, we zijn hier nu dus verder doen.

Na een heel trage 10km ( ik denk dat ik in mijn leven nog nooit zo een trage tijd heb gelopen) eindelijk die finish….

Uitslag : alg 222ste en 7de +50j

Nu eerst mijn lichaam een beetje laten bekomen en uitzieken en daarna me klaarmaken voor de volgende race: 8 juli BK cross triathlon in Oudenaarde.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s