23 September ‘Motus crosstriatlon’ in Waasmunster (Frank)

Nu het WK XTerra in Hawaii mijn hoofddoel iss geworden, heb ik een mooi trainingsschema gemaakt voor de afgelopen en komende weken. Maar tja, ik en schema’s…. Even het schema wat aanpassen om op zondag 23/9 een wedstrijdje mee te pakken. En daar heb ik geen spijt van gehad!

De afstanden waren 750m / 24km MTB / 5km trailloop. De organisatie heeft het afgelopen jaar veel moeite gedaan om het parcours mooier en uitdagender te maken en dat is goed gelukt. Zeker omdat het zaterdagavond begon te regenen en het niet gestopt is tot na de wedstrijd. Het gevolg was dat er geen parkoers werd verkend, dat er werd losgelopen in de wetsuit, en dat het parcours er nat, modderig en glad bij lag. Zo werd het veel zwaarder dan vorig jaar. Buitentemperatuur 12 graden, brrr. Het zwemwater was wel nog 18 graden en dat werd dus het warmste moment van de dag 😉

Om 13u ‘knal’ en weg waren we met een 100 atleten. Ik kwam als 6de uit het water na een goed zwemnummer. Eens op de MTB heb ik alles gegeven, ook om warm te krijgen en zo deed ik net geen uur over de 24km fietsen. Na de eerste ronde lopen, riep de speaker om dat ik 3de individueel hing, ‘waauw’, maar ik voelde de achtervolgers komen. In de tweede loopronde heb ik alles gegeven, kei hard afgezien en gepiept. Ik kwam pieredood als 3de individueel binnen, en dat op mijn 51ste en op een korte afstand. Yes yes yes!! Dit geeft vertrouwen voor het WK over vijf weken 🙂

Nu is het een weekje recuperatietraining, zodat ik uitgerust op het vliegtuig naar Hawaii kan stappen!

Motus

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s